Sapanca Aktiviteler

Sapanca Aktiviteler

Birbirinden eğlenceli aktiviteler Sapanca’da sizleri bekliyor. Natürköy Seyir Terası kahvaltı için ilk durağınız, akşam yemeği içinse son durağınız olsun!

ATV

Hava yağışlı mı? Etraf çamur leş mi? Oh, oh, tadından yenmez. Orman, sulak araziler, çamur kadar güzel bir kombinasyon yok arazi araçları ile oynamak için. ATV için 4 parkur seçeneği sunuyorlar: 1. Göl ve Offroad, 2. Dağ, 3. Yamaç.
Sapanca Outdoor bu işleri tur olarak organize eden bir firma. ATVler tek kişilik.  1 saati 100 TL. Ayrıca, bu turları çadırlı ateşli kamplar olarak da organize edebiliyorlar. Ama öyle aşçılı yamaklı lüks turlar beklemeyin, herkes kendi çadırını kuruyor, ateş beraber yakılıyor, yemek beraber yapılıyor. Onlar sadece malzeme ve rehber desteği sağlıyor.

Kartepe da Soğucak Yaylası’na jeeplerle offroad safariler de düzenliyorlarmış ama size direksiyonu vermiyorlar. O zaman da tadı çıkar mı bilemedik…

Aslında paintball bowling gibi hadi buraya gelmişken bir oynayıp çıkalım diyeceğiniz birşey değil çünkü karşılıklı oynayabilecek 2 ekip çıkartacak kadar adam toplayıp gelmek lazım. Yani önceden organize olmanız gerekir.

ZİPLİNE

Natürköy’de de 250 mlik daha çok çocuklara göre bir zipline alanı var. Harika bir maceraya ortak olmak için buyrun gidin.

SU SPORLARI

Sapanca Gölü, durgun suyuyla su sporları için çok uygun bir göl. Zaten Türkiye Kürek Milli Takımı‘nı da antrenmanlarını burada yapıyor. Ayrıca her yıl Türkiye Kürek Şampiyonası Kırkpınar kıyısında düzenleniyor. Tam yerindeyiz madem biz de kano yapalım derseniz göl kenarındaki birçok tesis kano kiralıyor. Deniz bisikletli, sandal kiralayan da var.

Sakarya Yelken ve Su Sporları Kulübü’nün sağladığı olanaklarla, yaz aylarında gölde rüzgar sörfü, yelken ve katamaran da yapılabiliyor ama sınırlı hava şartlarında ve bölgelerde.

SPA

Bu da yine size varlığından haberdar etmek niyeti ile yazdığımız şeylerden.

Maşukiye

Maşukiye, Sakarya ve Kocaeli arasında tıpkı Sapanca Gölü gibi bir sınır bölgesi. Sapanca’ya sadece 10km 15 dklık bir mesafede. E hal böyle olunca da buralara kadar gelmişken Maşukiye’nin yemyeşil doğasında yemek, trekking, doğa yürüyüşü, atv safari, zipline gibi alternatifleri da hesaba katın deriz.

Kartepe Kayak Merkezi

Kış aylarında buradaysanız, Sapanca’ya sadece 30km 45dk uzaklıktaki Kartepe Kayak Merkezi’ni de programa dahil edebilirsiniz. Tabi bunun için net bir gününüzü ayırmanız gerekir.

 

SAPANCA’DA YEME – İÇME

Natürköy Natürköy Seyir Terası